Allmänt Tutorials

Tutorial – Pink and purple.

20131003-160230.jpg

20131003-155912.jpg
(Fr. vänster, MAC – Sketch, Cranberry, Nocturnelle, Nylon, Extra dimension Eyeshadow – A Natural Flirt.)

Tänkte jag skulle lägga upp min första lilla tutorial som jag gjorde för ett tag sen.

Innan du börjar:
Välj ut valfritt antal ögonskuggor att jobba med, ca 3-5 st. Jag har använt mig av dessa skuggor från MAC, Nylon, Extra dimension Eyeshadow – a natural flirt, Plum Dressing, Nocturnelle och Sketch som syns på bilden ovan, men ni kan naturligtvis byta ut alla till färger ni själva vill jobba med. Jag har valt rosa-lila nyanser samt en ljus skimmrig champagnefärgad skugga.

1. Börja med att lägga en ögonskuggsprimer tunnt över hela ögonlocket. Lägg sedan den mörkaste lila skuggan i yttre delen av ögat i en form av ett c eller liggande v. Ta lite i taget och sudda också lätt in i globlinjen. Upprepa tills du är nöjd. Här gäller det att ha lite tålamod för att få det bästa och mjukaste resultatet.

2. Lägg sedan en ljus skimmrig skugga på resterande delen av ögonlocket, men med mest fokus på inre delen för att få en öppen och pigg blick. I mitt fall Nylon från MAC.

3. Lägg en varm mellanmörk rosa skugga intill den mörka lila och en liten bit in på locket, sudda in den lätt i den mörka så att ev. ”skarvar” försvinner.

4. Lägg en kallare mellanmörk lila precis intill den mörkaste och lite ovanpå den rosa i yttre delen av ögat för att skapa dimension. Lite svårt att se på bilden. Sudda lätt in i den mörkaste lila skuggan och i den rosa.
– Lägg en ljusare rosa/aprikos skugga framför den rosa och nästan ända längst in på ögonlocket, spara lite så den allra ljusaste skyggan syns. Sudda lätt ihop alla skuggorna så det blir jämna övergångar mellan färgerna.

5. Ta sedan den mörkaste skuggan igen och lägg den under ögats yttre del och sudda den inåt till ungefär halva ögat, lägg den rosa/aprikosa skuggan resterande delen och avsluta med den allra ljusaste längst in. Sudda ihop för fina övergångar.
– Om man vill, fyll på lite av den mörkaste skuggan i yttre delen av ögonlocket för ökad intensitet.

6. Avsluta med att sudda ut den övre kanten av skuggorna mot ögonbrynet till önskad ”mjukhet” genom att svepa penseln lätt fram och tillbaka på kanten av skuggorna, ev. kan man ha en matt ljus skugga på penseln och sudda med. Även här krävs lite tålamod för att det ska bli bäst resultat.
– Lägg en svart eyeliner längs övre fransraden.

7. Avsluta med mascara och en mörk lila, brun eller svart kajal på den yttre delen av vattenlinjen.

8. Klart!

Har ni frågor så skriv gärna en kommentar så ska jag försöka svara!

Ha det bra!

20131003-160801.jpg

Du kanske också gillar …