Allmänt Bas Nytt i samlingen Recensioner/Omdömen Swatches

Loreal Paris – Nude Magique CC Cream Anti-Redness

20131119-232024.jpg

Nu har jag hunnit prova den här CC-creamen från Loréal ca tre gånger och känner faktiskt redan att jag har tillräckligt för att ge er ett kort omdöme.

När man läser om produkten så står det att Loreal Paris Nude Magique CC Cream Anti-Redness är en vårdande och färkorrigerande creme med lätt täckning. Den ska reducerar röda hudtoner genom mikroinkapslade pigment som korrigerar och anpassar sig till din hudton vid applicering. Den ska vara vårdande och återfuktande i 24 timmar och används med fördel i hela ansiktet. Den har även ett SPF på 20.

Jag måste faktiskt säga att allt som står på förpackningen och i den beskrivande texten stämmer.
Det är första gången jag känner och upplever att man kan läsa exakt på förpackningen vad produkten ska göra, utan att bli besviken.

Formulan tycker jag är lättapplicerad. Den är ganska tunn och rinnig i konsistensen och sjunker snabbt in i huden.
För bäst resultat upplever jag att man ska ta en liten mängd och applicera på ett parti av ansiktet i taget, och arbeta in väl så man inte blir fläckig eller får fula kanter. Den är som ni ser på bild under ganska pigmentrik när man väl börjar arbeta med den.

20131119-235002.jpg

Vid första anblick blev jag faktiskt lite halv skeptisk, färgen är väldigt stark grön när man trycker ur den från tuben och jag började snabbt fundera på hur detta skulle se ut.
Men bli inte skrämd av det. Det är inget som ser konstigt ut sedan. Den sjunker fint in i huden och täcker de röda partierna perfekt genom att transformeras till en mer gulaktig hudfärgad ton, vilket är perfekt om man har mycket röda/fläckiga partier i ansiktet.
Man ser en tydlig skillnad på första och sista bilden hur den fungerar på min hand. Nu är ju inte ljuset det bästa här men hoppas ni kan se litegrann.

20131119-235129.jpg

20131119-235142.jpg

20131119-235159.jpg

Om man ska kolla på återfuktsegenskaperna så vet jag inte riktigt om jag kan hålla med om 24-timmars löftet, iallafall inte på min hy. Den behöver mer fukt.
Men den känns absolut inte stram och torr alls utan har bara inte tillräckligt mycket av de fuktegenskaperna för att mätta min hy. Kanske fungerar bättre under sommartid, men det får testas igen då.

Eftersom jag har en kombinerad hy som gärna blir blank i ansiktets T-zon under dagen blev jag lite nervös över hur det skulle fungera med ännu ett lager av en krämig formula. Inte minst om man skulle vilja bättra på med foundation över där jag vill ha mer täckning än vad Cc-creamen ger.

Men även på detta planet kan jag vara lugn, allt håller sig på plats under dagen och jag blir inte alls mer blank än vanligt, vilket är ett väldigt bra betyg tycker jag.
Finns ju inget värre än att känns sig blank och ”svettig” i ansiktet under dagen.

Känner att jag varmt kan rekommendera denna till er som har oönskade röda partier i ansiktet som ni vill dämpa.

Har ni några frågor så skriv gärna en kommentar!

Ha det bra!

20131120-163431.jpg

Du kanske också gillar …