Bas Recensioner/Omdömen Swatches

Recension/ First impression & Swatch av Bare Minerals – bareSkin Foundation

IMG_5523.PNGBild lånad från Kicks.se

IMG_5525.JPGFöre

IMG_5524.JPGFöre

IMG_5514.JPGEfter

IMG_5515.JPGEfter

IMG_5512.JPGEfter

IMG_5513.JPGEfter

Oj vilken speciell foundation! Helt olikt någon annan jag provat.

Jag ska försöka beskriva hur den är, men detta är en foundation man nästan själv måste testa för att förstå vad jag menar.

Konsistens:
bareSkin Pure Brightening Serum Foundation är väldigt tunn och rinnig, så att försöka lägga/hälla ut lite på handen som iallafall jag brukar göra, är ingen bra idé, den rinner bara av.
När man applicerar den så känns den knappt, ungefär som att smörja in ansiktet med en väldigt lätt olja. Återfuktande och lätt.
Väldigt unik i sin konsistens måste jag säga.

Täckning
bareSkin är en foundation med mycket pigment i sig och en väldigt bra förmåga att täcka röda partier.

Man kan få allt från lätt till full täckning genom att successivt bygga upp den med flera tunna lager.
Den har även en ganska lång ”arbetstid” innan den sätter sig.

!Observera att det är väldigt lätt att ta för mycket då den är såpass tunn. Det gjorde jag första gången. Så ta någon droppe i taget och arbeta ut. Här gäller verkligen ”Less is more”.

Finish:
bareSkin har en halvmatt finish men utan att se platt ut som andra matta foundations kan göra. Det finns ett slags djup i den som gör att den ser väldigt naturlig ut, trots att den täcker bra.
Fast att finishen är halvmatt så känner jag som har en kombinerad hy ändå att jag måste pudra för att sätta den. Annars färgar den lätt av sig samt att man kan få en känsla av att den ”glider” runt litegrann.
Detta varierar säkert mellan olika hudtyper såklart.

Nackdelar:
Än så länge finns det bara en, jag har dock inte hunnit prova foundationen under en hel dag, så hur den beteer sig och hur den sitter återkommer jag med.

Det finns dock en sak som jag inte tycker om med bareSkin, den tenderar att sätta sig och framhäva torra partier. Inte bra, då detta är något jag får gott om på höst/vinter. Så ett tips är att exfoliera huden innan appliceringen.

Annars måste jag säga att jag är väldigt imponerad av denna foundationen. Jag provade den dock inte med den tillhörande specialborsten/penseln som finns, eftersom jag bad om ett litet prov inne på kicks.

Jag funderar starkt på att köpa mig en flaska av bareSkin, och då även den tillhörande borsten/penseln som är supermjuk och tät. Den har även ett speciellt hålrum uppe i borsten där man droppar i sin mängd foundation.

Detta tycker jag är en supersmart ide eftersom formulan på bareSkin är såpass tunn att den är svårhanterad när det gäller portionering.

Ni hittar denna foundation bl.a Kicks.se eller Kicks fysiska butik för 395:- / 30ml
Specialborsten som hör till kostar 345:-

Har ni provat denna och vad isåfall tycker ni?
Berätta gärna genom att slänga in en kommentar i kommentarsfältet nedan! 🙂

Ha en bra dag!

IMG_3474.JPG

Du kanske också gillar …