Naglar Nytt i samlingen Swatches

First try – MdU stamping polishes

Idag va det dags att förnya min manikyr och såklart fick det bli ett test med mina nya nagellack som är anpassade för stamping. Här är resultatet (ignorera färg runt naglarna). Jag är mycket nöjd med hur lacken betedde sig samt hur pigmenterade dom är. Jag är lite seg när jag stämplar, så att dessa stämpellack torkade lite långsammare än andra passade mig perfekt! 

Jag provade även mina Über Chic plattor fmr typ första gången idag och dom är jag riktigt nöjd med också! 🙂

 

Stamping är en nagelkonst där man använder sig av metallplattor som har inristade mönster i sig. För att få mönstret till nageln så applicerar man lite nagellack på mönstret på metallplattan och drar av överflödet med ex ett gammalt bankkort el liknande. Sedan använder man sig av en stämpel med en silikon/gummidyna som du trycker mot metallplattan för att fånga upp mönstret, du trycker sedan stämpeln med mönstret på nageln där du vill ha det. Hela proceduren måste ske kanska fort så att inte nagellacket hinner torka. Här ser ni bild på en stämpel och skrapa samt en stämpelplatta: 

   

  

mouyou-stamping-beautybyorneklyft
Det blåa på stämpelplattan är en skyddsplast

 

Det är lite svårt att förklara med ord men sök på stamping nailart på youtube så kommer det upp massa tutorials som visar er alla steg. Det jätteroligt och man kan få väldigt avancerade mönster på naglarna utan massa manuellt penslande, perfekt för mig som inte är så bra med detaljerade mönster 🙂

Ha en fortsatt bra dag!

  

Du kanske också gillar …